Skip to main content

Nuclear Energy and CC targets

Planta de Bio-energia d'Almenar (Lleida)

Dades Principals

Accessos: Des de la  N-2 agafeu la sortida Almacelles Nord fins connectar amb la N-240 continuar direcció Lleida fins trobar la carretera local L-902 direcció Alfarràs, seguiu fins el punt quilomètric 12’600 (abans del límit entre Catalunya i Aragó) aquí prendre el desviament a la dreta (camí asfaltat de 1’400 kms. situat en un gran camp de figueres regades per un pibot sectorial. Als encreuaments agafar sempre els de l’esquerra, passareu per davall del canal d’Aragó i Catalunya i al final de la pista està la planta.

  • Nivell : ESO, Batxillerat, FP
  • Durada de la visita : 1hora 30 minuts
  • Nombre de visitants . Un grup classe
  • Municipi: Almenar
  • Telefono de contacte: 678 468 811

Què és el que veurem

 Les instal·lacions de la planta de metanització mes gran d’Espanya per la producción d’electricitat. 

Optima solució als problemes mediambientals produïts pels purins generats a les granges . El procés consisteix en la fermentació anaeròbica en un digestor dels components orgànics dels residus (purins) contenint-se, gas metà i diòxid de carboni . El metà es crema en un motor que a la vegada mou un generador produint electricitat i calor. La planta genera 24 milions de kW elèctrics i 26,5 kW d’energia tèrmica. La capacitat de processament es de 350 tones/dia, la qual cosa implica processar els residus de més de 200.000 caps de bestiar.

 

 

 

 

 

Què te d’especial

Amés a més de del procés de producción d’electricitat a partir de purins

La utilització del calor residual generat pels motors pel secatge total del purins obtenint per un costat  dos concentrats de matèria orgànica (sòlids en pols  granulats i líquids concentrats ) per ser utilitzats com adobs en l’agricultura , no quedant pràcticament cap més residu dels purins inicials

L’espectacular nivell de qualitat obtingut en el reprocessat de les aigües utilitzades en tot el procés i posterior reutilització.