Skip to main content

Nuclear Energy and CC targets

Centre d'Informació de Central Nuclear d'Ascó

Ver en castellano

Dades principals

  • Nivell: Qualsevol grup de persones que ho desitgi.
  • Lloc: Centre d'Informació Central Nuclear d'Ascó. Avinguda de les Centrals, s / n, Ascó, Tarragona.
  • Horaris: de dilluns a divendres, de 10:00 a 12:00 i de 12:00 a 14:00.
  • Durada: 2 hores, aproximadament.
  • Nombre màxim d'assistents: grup classe per activitat.
  • Contacte: endesaeduca@enel.com

Qué anem a veure?

Centro de información de la Central Nuclear de AscóEl nou centre d'informació de la Central Nuclear d'Ascó, inaugurat l'octubre de 2011, ha estat dissenyat com un espai interactiu de divulgació de l'energia i del funcionament d'una central nuclear.

Aquest projecte dóna resposta a l'objectiu múltiple de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), de contribuir a l'acostament de l'energia i el funcionament de les Centrals Nuclears, generar un valor afegit que complementi l'oferta de la Ribera d'Ebre per atreure visitants a la comarca i atendre la demanda existent de visites a la Central Nuclear.

L'edifici del Centre d'Informació se situa prop de l'entrada de la central, en un punt d'integració de les unitats de producció amb el riu Ebre i la vila d'Ascó. Aquest nou espai vol acollir, mostrar i explicar.

Qué hi ha de diferent?

Centro de información de la Central Nuclear de AscóEl centre compta amb una àrea exterior de benvinguda i inici del recorregut, una zona interior amb les diferents sales i espais previstos amb elements i continguts didàctics que suporten en formats i tecnologies d'última generació.

El centre disposa d'una exposició permanent i una sala dedicada a mostres temporals . L'equipament es completa amb una sala d'actes i diferents instal·lacions complementàries.

En total, aproximadament 1.000 m2 a través dels quals s'ofereix als visitants un recorregut per l'energia elèctrica d'origen nuclear i el funcionament d'una central amb alguns dels seus aspectes més rellevants com la seguretat, el control o la gestió del combustible gastat i dels residus.